مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵
۰ نفر

موج پنجم کرونا با افزایش تعداد شهرهای آبی و توقف مرگ بیماران در چند استان کشور به پایان خود نزدیک می‌شود

کرونا

همشهری آنلاین-حمیده پازوکی: موج پنجم کرونا هر روز چند قدم به پایان خود نزدیک‌تر می‌شود. ۳۰شهرستان در کشور به رنگ آبی ‌درآمده، تعداد شهرهای زرد و نارنجی‌ هم افزایش پیدا کرده‌اند و افزایش واکسیناسیون کمک کرده تا موارد ابتلا و به ویژه بدحال‌ شدن و بستری بیماران کرونایی کاهش یابد.

در سیستان‌وبلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، گلستان، مازندران، البرز، فارس، هرمزگان و خوزستان حداقل یک شهر به رنگ آبی هستند. نقشه ماسک خوشرنگ‌تر از گذشته است و امیدبخش‌تر آنکه بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در شبانه‌روز گذشته مرگ‌ومیر روزانه کرونا در۱۶استان کشور، کمتر از ۵نفر است. کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی نداشته‌ و یزد، ایلام، سمنان و سیستان و بلوچستان در شبانه‌روز گذشته، فقط یک مورد مرگ و میر کرونایی ثبت کرده‌اند. روند کاهشی بیماری اما برای بقای خود به جدی‌گرفتن واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ها نیاز دارد؛ روندی که برای بازگشت به روزهای بدون کرونا باید با تلاش همه مردم حفظ شود.

کاهش ادامه‌دار ابتلا به کرونا در هرمزگان

طی۶ماهی که از سال۱۴۰۰ سپری شده، هرمزگان همواره ابتلا و بستری زیادی داشته و زودتر از بسیاری از استان‌ها، وارد موج پنجم کرونا شد و شدت ابتلا در آن به اندازه ای بالا بود که مسئولان بهداشت و درمان استان، بارها درخواست بستن مبادی ورودی به هرمزگان را کردند. اکنون اما وضعیت در این استان آرام و سیریک روی نقشه آبی شده، شیب ابتلا به کرونا همچنان کاهشی است و واکسیناسیون گسترده نیز در شهرها و جزیره‌ها ادامه دارد.

سخنگوی علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه دوشنبه ۵مهر پس از ماه‌ها، این استان هیچ فوتی کرونایی را ثبت نکرده است، به همشهری می‌گوید: در حال حاضر سیریک از وضعیت زرد کرونایی به رنگ آبی درآمده که دلیل آن آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۱۸سال زودتر از دیگر مناطق استان است. البته بشاگرد هم آبی بود، اما اکنون دوباره به رنگ زرد درآمده است. شهروندان بشاگردی برای کار بسیار به کیش رفت‌وآمد دارند و همین موضوع، ابتلا به بیماری را در بین آنها افزایش داده و موجب شده تا رنگ‌بندی شهر تغییر کند.

فاطمه نوروزیان، با اشاره به اینکه بستری‌های آی‌سی‌یو در بیمارستان‌های استان از ۱۴۷نفر به ۵۹نفر کاهش یافته است، می‌گوید: در روزهای اوج پیک پنجم در یک روز ۵۸بیمار بدحال کرونایی داشتیم، اما در حال حاضر ۱۴بیمار بدحال در بیمارستان‌ها بستری هستند.

به گفته وی، روند بیماری کرونا در استان هنوز با شیب قابل قبولی رو به کاهش است، اما هنوز به وضعیت قبل از نوروز ۱۴۰۰ که همه شهرهای استان آبی بود نرسیده‌ایم.

سخنگوی علوم پزشکی هرمزگان با اعلام بستری‌شدن ۷۳بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های استان، می‌افزاید: بستری‌های کرونایی ما در حال حاضر ۲۸۹نفر هستند، اما در زمان پیک در یک روز ۱۲۰۰بیمار کرونایی هم بستری داشتیم. به جز این، درصد مثبت شدن تست‌ها و موارد مثبت هم در استان کاهش پیدا کرده که نشان از گردش کمتر ویروس در میان مردم استان دارد.

طالقان آبی

البرز در همسایگی تهران هم همیشه از بحران کرونایی تهران سهمی داشته و ابتلا و بستری در آن با هر تغییری در پایتخت افزایش یافته است. اکنون اما طالقان به رنگ آبی درآمده و هیچ شهر قرمزی هم در این استان وجود ندارد. سخنگوی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی البرز به همشهری می‌گوید: البرز موج‌های مختلفی را تجربه کرده، اما هیچگاه وضعیت کرونا در آن از کنترل خارج نشده است. حتی بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در استان، بیشتر از سایر نقاط کشور است.

مهرداد بابایی با بیان اینکه طالقان بافتی روستایی دارد و مردم آن فاصله اجتماعی را به خوبی رعایت می‌کنند، توضیح می‌دهد: از سوی دیگر ورود و خروج به این شهرستان هم در زمان شدت یافتن کرونا به خوبی کنترل شده تا بیماری در آن گسترش پیدا نکند.

وی با بیان اینکه این شهر در دوران پیک پنجم هیچ وقت به رنگ قرمز درنیامده است، ادامه می‌دهد: در مجموع این استان، اکنون وضعیتی آرام‌تر از قبل دارد؛ در ۴ هفته گذشته روند ابتلا و بستری در استان پایین آمده و از تعداد بیماران سرپایی هم کاسته شده است.

شادی کادر درمان

کاهش بستری بیماران در روزهای پایانی موج پنجم، موجب کمتر شدن فضای کاری کادر درمان شده است. پزشکان، پرستاران و پرسنل بیمارستان‌هایی که به بستری بیماران کرونایی اختصاص داشتند، ماه‌هاست که تحت فشار شدید کاری قرار دارند و اکنون با کاهش آمار ابتلا و بستری، می‌توانند به روند عادی کاری خود بازگردند.

متخصص عفونی بیمارستان امام علی(ع) کرج و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز به همشهری می‌گوید: در هر پیکی که اتفاق افتاد، حجم و فشار کاری کادر درمان هم افزایش یافت. گویی صبر و توان ما در شرایط سخت مورد آزمون قرار گرفته است.

علیرضا سلیمانی ادامه می‌دهد: فقط کادر درمان می‌دانند کار کردن در آن فشار، درحالی که  لباس‌های سرتاپا پوشیده بر تن دارید چه اندازه دشوار است. در آن گرما و سختی تنفس، تمرکز برای شنیدن حرف بیمارانی که هرکدام شرایط جسمی و روحی متفاوتی دارند، بسیار دشوار است. از سوی دیگر از دست دادن بیماران نیز از نظر روحی، کادر درمان را بسیار آزار می‌دهد.

وی با بیان اینکه کادر درمان این سختی‌ها را به جان می‌خرد تا بیماران به سلامت ترخیص شوند، می‌گوید: الان که می‌بینم تخت‌های اورژانس خالی شده‌اند، یک شادی خاصی در دل همه کادر درمان جاری است. البته معلوم نیست این شرایط تا چه زمانی ادامه دارد، اما رعایت پروتکل ها توسط مردم و واکسیناسیون می‌تواند آن را

طولانی‌تر کند.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه هر نوع ازدحام و مراسمی می‌تواند موجب ابتلای افراد شده و روند واکسیناسیون را مختل کند، می‌گوید: این قانون ویروس است و چنین شرایطی می‌تواند موجب جهش آن شود و بیماری را خطرناک‌تر کند. البته با توجه به افزایش واکسیناسیون پیش بینی من این است که اگر موج بعدی بیماری هم درکار باشد، فشار بستری بیماران، مانند گذشته نخواهد بود و بیشتر بیماران سرپایی خواهند بود.

کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی شرایط بحرانی کرونایی را می‌گذرانند، اما تجربه نشان داده؛ استان‌هایی که دیرتر وارد یک موج می‌شوند، دیرتر هم خارج خواهند شد. در این شرایط موج پنجم کرونا عمر زیادی نخواهد داشت، هرچند همچون گذشته به عزم عموم مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و روشنگری درمورد اثرات مثبت برای مردم بستگی دارد تا موج‌ بعدی به سختی آنچه در ماه‌های پیش گذشت، نباشد.

کد خبر 629256

پر بیننده‌ترین اخبار استان‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha